Barcelona, Cataloniens hovedstad

Del:

Hold på hat, briller og bandana. Det går usandsynligt stærkt i Barcelona blandt ludere, lommetyve og bedsteborgere på aftentur. Det en heksekedel af myldrende menneskeliv, fantastisk arkitektur og genial gastronomi.

Pas godt på, når du nærmer dig Placa de Catalunya. Det er her Ramblaen, som er det absolutte sydende og boblende midtpunkt i Barcelona, begynder. Byens travle fodgængerstrøg er et rent bombardement af tjekkede restauranter, gamle barer, hyggelige fortorvs cafeer og trendy butikker af enhver slags. Det er her du går ud og spiser og for de madglade er det en ren svir. Du går aldrig fejl af de spanske tapas, som findes i et utal af variationer og som du kan få stort set alle vegne. Gør som spanierne og drop ind for en lækker haps eller to til et glas godt vin – bare for at stille den lille sult eller holde et par minutters pause.

Arkitekturen

Du kan ikke besøge Barcelona uden at tage ordet arkitektur i munden, for der er fantastiske bygningsværker på hvert eneste gadehjørne. Især Gaudis enestående og eventyrlige værker er et must at opleve. De findes mange steder, men det mest berømte er kirken La Segrada Familia i Eixample-kvarteret. Det var Gaudis livsværk – og den enorme katedral med de fantastiske spir er stadig, mere end 120 år efter byggeriets begyndelse, ikke færdig.  Men det er der så meget andet der er, blandt andet Casa Milá i samme kvarter – et forrygende boligkompleks, som er inspireret af naturens organiske former, men mest ligner huler hugget direkte ud af en klippevæg.

Kultur

Barcelona er på alle måder rig på kultur, så hvis du er vild med kunst er der masser at vælge mellem i museumsgaden Carrer deMontcada.  Picasso Museet er et must, men også Museu Barbier-Mueller D’Art Precolombi og tekstilmuseet Museu Textil er besøg værd. Smut også forbi den middelalderlige bydel Barri Gotic , hvor resterne af den romerske mur kan opleves sammen med masser af andre historiske monumenter og eksklusive designerbutikker. Også i det gamle slumkvarter El Raval, som i dag er et spændende sammensurium af gamle værtshuse og kunstpaladser, kan du blive forført fuldstændigt gennem kunsten.

Børn og udsigt

 Vil du lidt ud af byens mylder eller har du børn der trænger til underholdning, så tag en tur op til toppen af Tibidabo-bjerget, nyd den fantastiske udsigt over Barcelona og de mange smukke gamle villaer, som i dag er indrettet til eksklusive cafeer og barer. Og så skal du besøge byens 100 år gamle tivoli Parc D’Attracions de Tibidabo, som faktisk har rigtig mange sjove, uhyggelige og meget anderledes forlystelser. Og så skal man ikke glemme at der midt i Barcelona, bare 15 minutters gang fra Ramblaen, er en ganske fin sandstrand.

Fakta Barcelona

 

Hovedstaden i Catalonien.

Indbyggere: 1,6 millioner i selve byen – 3,8 millioner med forstæderne.

Sprog: Spansk og Catalansk er begge officielle sprog.

Møntfod: Euro

Religion: Ingen officiel, men lang de fleste er katolikker.

Flyvetid: Ca. 3 timer

Sæson: Hele året, men stegende hedt i juli-august

6. juli 2021

error: Indhold er beskyttet.
Scroll to Top

Tryk på "kopier linket" nedenfor for at dele siden


Skriv dig op til nyhedsbrevet

Skriv dig op til nyhedsbrevet og modtag i samme ombæring en rabatkode gældende for produktet.
Modtag samtidig specielle tilbud, rabat på produkter, gavekort og invitationer til konkurrencer.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.