Hvad gør man ved migræne?

Del:

Jeg har de seneste 8 år fået migræne ved menstruation. Det starter med ondt i hovedet, og hvis jeg ikke får gjort noget ved det i tide, udvikler det sig til øjenmigræne. Dvs. at jeg får zigzag-syn for mine øjne, og og bliver øm i hovedet – og kalder aurasymptomer. Jeg har lært med alderen, at Migea pillen fra min læge, som er på recept, får det hele til at gå væk. Så drikker jeg Coca Cola hele dagen, som gør at jeg ikke får kvalme og hurtigt kommer oven på igen.

Migræne er ofte en halvsidig, pulserende hovedpine, som varer fra timer til nogle døgn, men mange har dobbeltsidig migræne. Migræne opstår normalt før 40 års alderen, og er dobbelt så hyppig hos kvinder som mænd. Migræne kan hos kvinder være relateret til menstruationscyklus.

Under migræneanfald sker der en ændring i størrelsen af hjernens blodkar. Smertefibrene i blodårernes væg bliver irriterede, og nerverne, som omgiver blodårerne, frigør kemikalier og sender på den måde smertesignaler til hjernen.

Årsagen til migræne er ikke klarlagt. Man mener, at hjernen er overfølsom over for signaler fra smertemålere i hjernehinden og blodkarrene i hjernen.

Ved migræne med aura kommer der aurasymptomer før hovedpinen. Aura er sædvanligvis flimrende synsforstyrrelser som udvikles gradvist over 20 minutter, men kan også være forbigående føleforstyrrelser eller tale- og sprogforstyrrelser.

Hovedpinen kan være mildere som en spændingshovedpine eller stærkere som migræne uden aura. Ofte ledsages hovedpinen af lys- og lydoverfølsomhed, kvalme og undertiden opkastninger.

Vedvarende, kraftig, tilbagevendende migræne, som eventuelt også er ledsaget af andre symptomer, bør føre til, at man søger råd hos en læge.

27. juni 2022

error: Indhold er beskyttet.
Scroll to Top

Tryk på "kopier linket" nedenfor for at dele siden


Skriv dig op til nyhedsbrevet

Skriv dig op til nyhedsbrevet og modtag i samme ombæring en rabatkode gældende for produktet.
Modtag samtidig specielle tilbud, rabat på produkter, gavekort og invitationer til konkurrencer.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.