Jeg vil ikke finde mig i rygsmerter

Del:

Som mange danskere har NORDs redaktør også været nede at ligge med voldsomme rygsmerter. Få hendes personlige beretning og gode råd til, hvad hun gør for at holde ryggen sund og stærk.

For nogle år siden fik jeg en smertefuld rotation i lænden, som tog mig 1 1/2  år at få på plads. Det har dog betydet, at hvis jeg overanstrenger min ryg ved fx flytning eller løfter noget tungt med forkerte bevægelser, så får jeg et hekseskud i lænden. Det sker heldigvis ikke tit, men når det rammer, tror man, at nu er ryggen ødelagt. Det er så smertefuldt! Tidligere på året fik jeg et, hvor det fx tog mig 25 minutter at komme ud af sengen. Hver lille bevægelse gav så voldsomt et jag i ryggen, at selv morfinmedicin ikke hjalp. For én som mig, der er vant til at arbejde 10-12 timer hver dag, var det en prøvelse. Efter et par dage i sengen prøvede jeg også at komme på højkant, men det var kun blevet værre. Til sidst blev jeg hentet i ambulance. Jeg troede det var en diskusprolaps, men heldigvis ’kun’ et hekse-skud, et af de slemme, hvor smerten er konstant. Smerter gør noget ved én, og når man som jeg også bor alene, skrev jeg i desperation ud på de sociale medier efter hjælp. Hvem kendte lige præcis den mirakelmager, der kunne befri mig for dette smerte-helvede?! Til min overraskelse opdagede jeg, hvor godt netværket fungerer, for jeg fik en masse søde henvendelser med mange gode råd. Jeg endte med at tage imod tre forskellige behandlinger, og det er det bedste, jeg længe har gjort. De hjalp mig også til, at jeg igen kunne træne, hvilket er afgørende for os med dårlig ryg. Hvis jeg har særligt travlt og ikke styrketræner, går der kun 2-3 uger, og lænden bliver svag. De tre behandlingsformer vil jeg gerne anbefale her, for de gjorde hele forskellen, så jeg igen kunne stå oprejst, fungere, træne og arbejde.

Hvad er hekseskud?

Også kaldet akut lændehold opstår pludseligt efter en ukontrolleret bevægelse, fx et vrid eller et uheldigt løft. Som regel skyldes det et underliggende problem i lænden. Man får kraftige smerter over lænden, nedsat bevægelighed og muskelømhed i området. Rammer hvert år over en tredjedel af den voksne befolkning, hyppigst i 20-55 års-alderen.

2. juli 2021

Kategorier

Følg Rina på SOME

Samarbejdspartner

gorm-2

Osteopaten finder årsagen til smerten

I 19 år har jeg taget turen op til GORM ALEX PETERSEN for at få hjælp til de smerter, der uvilkårligt opstår, når man som jeg træner og arbejder så meget. Gorm får styr på min krop. Ondt i knæet kan fx betyde et problem med hoften. Gorm sætter det på plads, og smerten forsvinder. Gorm er desværre fuld optaget, men book tid hos en af de andre dygtige osteopater i AP Sundhedscenteret.

error: Indhold er beskyttet.
Scroll to Top

Tryk på "kopier linket" nedenfor for at dele siden


Skriv dig op til nyhedsbrevet

Skriv dig op til nyhedsbrevet og modtag i samme ombæring en rabatkode gældende for produktet.
Modtag samtidig specielle tilbud, rabat på produkter, gavekort og invitationer til konkurrencer.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.