Lagt på is

Del:

Sengen er en stor smuk isblok - heldigvis dækket med tykke dyreskind. Ovenpå ligger en polarsovepose, man kan putte sig godt ned i. Selvom det umiddelbart lyder som et lidt specielt ønske, er det en vild oplevelse at overnatte på et af de ishoteller, som ligger rundt omkring i Verden - f.eks. 200 km nord for Polarcirklen.

Her blev det første ishotel skabt lidt ved et tilfælde for 26 år siden, da der i den lille by Jukkasjärvi i Lapland i Nordsverige skulle være et kunstkursus i at lave is- og sneskulpturer. De lokale havde bygget et hus af isblokke til depot, men pludselig manglede der overnatningsmuligheder, og nogle kreative sjæle fandt på at indrette depotet til hotel udsmykket med isskulpturer. Siden har konceptet i den grad udviklet sig, så hotellerne har barer, restaurant og måske kirke til et isbryllup. Ishotellerne er forskellige, men én ting har de i hvert fald til fælles: Hvert år smelter de og bliver igen til en del af Moder Natur.

 

Icehotel – Jukkasjarvi, det nordlige Sverige

Her, hvor Nordlyset danser på himlen, bliver det berømte ishotel hvert år på to måneder bygget op af frossent vand fra floden Torne og udsmykket af kunstnere, som skaber unikke og nye værelser. I år f.eks. En elefant i rummet og Kærlighedskapslen. Hotellets berømte isbar har nu også filialer i London og Stockholm.
www.icehotel.com

Kirkenes Snowhotel –  det nordlige Norge

Næsten så langt nordøst du kan komme i Norge, tæt på den russiske grænse er Kirkenes Snowhotel med sine 20 værelser og flotte snebar hvert år bygget op. Kinesiske isskulptører har de seneste år lavet de flotte dekorationer. Selvom alt er bygget i is, er her rigtige senge med rigtige madrasser.
www.kirkenessnowhotel.com

Hotel de Glace – Quebec Canada

Kun ti minutter fra Quebec ligger Canadas utrolige ishotel, som sidste år bl.a. blev brugt til pressemøde omkring Disney’s film Frozen. Nu i 16. sæson er temaet floder i alle mulige varianter, både frosne gletsjere og nogle som flyder. Hotellet har kæmpehøje ishvælvinger og en smuk kirke til et romantisk bryllup foruden 44 værelser.
www.hoteldeglace-canada.com

Sorrisniva Igloo Hotel – Alta/Finnmark Norge

Issengene på de 30 fint dekorerede værelser er dækket med rensdyrskind og tykke soveposer, så man kan holde varmen. I isbaren er selv glassene af is, men den lækre restaurant er helt normal temperatur. Ejerne arrangerer bl.a. eventyrlige nordlystur og scootersafari eller man kan køre i rensdyrkane på Altaelven og høre samiske historier.
www.sorrisniva.no

Snow village – Lapland Finland

Ikke bare et hotel, men en hel islandsby finder du her i Lapland. Værelser, bar, kapel, restaurant samt tunneler er alt sammen af fint dekoreret og illumineret is. Der går da også 20 millioner kilo sne og 350.000 kilo krystalklart is til at bygge det magiske univers. Her er også en dejlig sauna til at varme dig op.
www.snowvillage.fi

6. august 2021

error: Indhold er beskyttet.
Scroll to Top

Tryk på "kopier linket" nedenfor for at dele siden


Skriv dig op til nyhedsbrevet

Skriv dig op til nyhedsbrevet og modtag i samme ombæring en rabatkode gældende for produktet.
Modtag samtidig specielle tilbud, rabat på produkter, gavekort og invitationer til konkurrencer.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.