Træk vejret dyyybt ud…

Del:

NORDs redaktør lærte at trække vejret – rigtigt – på et Breathe SMART-kursus. Bag står Jakob Lund, der underviser i Art of Livings teknikker og dermed har opnået international anerkendelse for sine livsforandrende åndedrætsteknikker.

Siden jeg hørte om Jakob Lunds Breathe SMART-kurser for snart to år siden, har jeg ønsket at prøve det. Man kan måske indvende, at hvad skal en som mig på et kursus i åndedræt, hvis kernemålgruppe er mennesker, der lever eller har levet med misbrug eller kriminalitet? Men som det ofte er med metoder, der virker, så afholdes der også kurser for folk med mindre tung bagage. For har vi ikke alle, uanset indkomst og succes, en rem af huden? Der vil altid være noget, der gør mere eller mindre ondt i sjælen, og selvom jeg sjældent føler mig stresset, kører jeg ofte i et højt gear.

Det smarte åndedræt

Så derfor kunne jeg sagtens se mig selv deltage på sådan et kursus. Et intensivt fire dages kursusforløb i Holte. Eneste forudsætning er, at man skal være motiveret for forandring fra negative og destruktive mønstre og tanker, og som for mit vedkommende var et ønske om at blive mere groundet. Kravet er, at man deltager alle dage, hvor Jakob Lund og Lærke Illemann underviser i en række effektive yoga-, åndedræt- og meditationsteknikker. Det første jeg lægger mærke til, denne sommeraften i Nordsjælland med 12 andre kursister, er, hvor rolig Jakobs stemme er. Som taler han dybt nede fra maven. Og samtidig er der noget med hans øjne og udstråling. Den slags, der omslutter mennesker med en helt særlig aura.

Mangeårig erfaring

Jakob Lund er Breathe SMART-underviser, traumeterapeut og foredragsholder, og har beskæftiget sig med nervesystemet og åndedrættet i 20 år. Han har hjulpet flere tusinde personer i og uden for fængsler i kontrolleret vejrtrækning via yoga og meditation. Metoderne hører under organisationen Art of
Living, hvor Jakob er leder af foreningen Breathe SMART. Breathe Smart er et praksisfællesskab for mennesker, der en gang levede på kanten af samfundet, hvor “SMART” står for Stress Management And Rehabilitation Training. Art of Living kurserne, er for alle andre typer af interesserede kursister.

Afstresset og kreativ

Efter fire dage med øvelser, som slet ikke var hårde, men rare og behagelige, sker der noget med mig. For selvom vi trækker vejret 12 gange i minuttet, så er det ikke ensbetydende med, at vejrtrækningen når helt ned i bunden af lungerne. Én øvelse handler om at ånde ud lige så dybt og roligt, som når man ånder dybt ind. Slet ikke nemt, men efter fire intense dage oplever jeg en helt særlig ro. Øvelserne er stressreducerende, men de åbner også op for kreativiteten. Og måske det er derfor, at jeg ikke behøver mere end fire timers søvn. Jeg føler mig på samme tid ladet op og helt rolig. I den efterfølgende tid øver jeg mig også derhjemme en gang om ugen med samme positive effekt.

Breathe Smart grundkursus for målgruppe: 1.900 kr.

Art of Living grundkursus for øvrige: 2.500 kr.

Tilmelding til kurset på mail@breathesmart.dk
Se dato for næste kursus og mere info på breathesmart.dk

14. september 2021

Kategorier

Følg Rina på SOME

Samarbejdspartner

breath-smart-content-2

Breathe SMART ved Jakob Lund

Undervisningen er bygget op af fysiske yogaøvelser, særlige dynamiske åndedrætsteknikker, meditation og indføring i såkaldte knowledge points. Knowledge points, er livsfortællinger og anekdoter, der gennem refleksion fungerer som hjælp til at håndtere egne følelser, tanker og livsomstændigheder.

Alt i alt hjælper Breathe SMARTs metode og praksis til at håndtere negative følelser og tanker på en mere konstruktiv måde. Desuden medvirker den til bedre søvn, større ansvarlighed for egne handlinger, forøget evne til at løse konflikter, og skaber mere selvværd og selvtillid.

breathesmart.dk

error: Indhold er beskyttet.
Scroll to Top

Tryk på "kopier linket" nedenfor for at dele siden


Skriv dig op til nyhedsbrevet

Skriv dig op til nyhedsbrevet og modtag i samme ombæring en rabatkode gældende for produktet.
Modtag samtidig specielle tilbud, rabat på produkter, gavekort og invitationer til konkurrencer.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.